zondag 18 januari 2009

Wie plegen seksueel misbruik

Ik heb voor het onderwerp seksueel misbruik van kinderen gekozen omdat ik het interessant vind te weten wat er in deze mensen omgaat, en wat het met een kind doet.





Wie plegen seksueel misbruik bij kinderen???





Seksueel misbruik komt voor in alle milieus, zowel bij de lagere als de hogere klasse. bij mensen die naar de kerk gaan, bij autochtone en allochtone Nederlanders. In de meeste gevallen van seksueel misbruik gaat het om mannen.





Meestals zijn de slachtoffers kinderen binnen het gezin of binnen de familie. Dit is het geval in 80 tot 95 % van alle gevallen die gemeld worden. de kinderen zijn doorgaans afhankelijk van de pleger en hebben vertrouwen in hem of haar. dit kan een vader, broer, leraar en zelfs de buurman zijn. meisjes blijken vaker door gezins- of familieleden misbruik, terwijl dit bij jongens door mannen of vrouwen buiten de kring van familieleden gebeurt.



Plegers van seksueel misbruik van kinderen worden wel pedoseksuelen genoemd. Binnen de groep pedoseksuelen zijn er drie typen te onderscheiden:






De eerste zijn: Pedofielen
Pedofielie wordt gezien als een gestoorde seksuele gerichtheid dieontstaat in de pubertijd.

Pedofielen zijn vaak volwassen mannen die zich aangetrokken voelen tot meisjes en jongens die de pubertijd nog niet hebben bereikt. Ze hebben steeds terugkerende fantasieen en seksuele drang naar kinderen. Ook vinden ze dat seks met kinderen moet kunnen, en voelen zich er ook helemaal niet schuldig over. vaak gebruiken pedofielen hun `macht` tegen het kind. bijvoorbeeld `Als je dit tegen papa of mam verteld dan doe ik dit of dit met die persoon. een kind wordt hierdoor afgeschrikt en laat het maar gebeuren. Als de kinderen in de pubertijd komen en hun geslachtorganen beginnen zich te ontwikkelen doen pedofielen niets meer. dan is het niet meer aantrekkelijk voor hun.


De tweede zijn: Gelegenheidsplegers

dit betreft mannen of vrouwen die een seksuele voorkeur hebben voor een volwassen partner maar onder invloed van een ingrijpende gebeurtenis in hun leven die tijdelijk is contacten aangaan met kinderen. Die ingrijpende gebeurtenissen zijn vaak; het moeten missen van een partner, huwelijksproblemen of ontslagen zijn. De seksuele contacten zijn dan compensatie voor hun. Wat wel opvalt is dat zij noiit tot zelden veroordeeld zijn voor andere seksuele delicten.

De derde is: anti socialepleger

Ditmaal gaat het om volwassenen die niet in staat zijn een liefdesrelatie aan te gaan. zich niet kunnen leven in gevoelns van een anderen meestal gewetnloos zijn.vaak willen zij op deze manier hun boosheid uitdrukken tegen over de maatschappij of wraak nemen op de persoon die hen heeft verlaten. ze misbruiken het kind meestal maar eenmalig maar doen dit wel op een ernstige manier. Vaak gaat hier ernstig geweld bij gepaard en kan zelf leiden tot het doden van een kind. Gelukkig komt dit soort pleger maar heel zelden voor.



Geen opmerkingen: